ETAPA I / 2013


Titlu etapa: Identificarea si caracterizarea speciilor din genurile Nepeta, Agastache, Perilla si Lamium din flora spontana, colectii si culturi experimentale din punct de vedere biologic si ecologic

 

  • Obiectivele etapei:

- Realizarea retelei de colaborare activa intre echipele partenere pentru promovarea activitatilor comune (intalnirii de tip workshop si ateliere de lucru).
- Identificarea si caracterizarea din punct de vedere taxonomic a speciilor din genurile Nepeta si Lamium din populatii naturale.
- Caracterizarea din punct de vedere biologic (morfologic si fitochimic) a speciilor din genurile Nepeta, Agastache, Perilla si Lamium din colectii si culturi experimentale.

 

ETAPA II / 2014

 

Titlu etapa: Caracterizarea fitochimica a extractelor vegetale si elaborarea protocolului de multiplicare prin tehnici conventionale si in vitro pentru inmultirea in situ si ex situ la specii cu importanta fitoterapeutica si/sau rare si amenintate

 

  • Obiectivele etapei:

- Obtinerea extractelor vegetale si caracterizarea fitochimica pentru clase de principii active cu actiune antioxidanta si implicatii in procesele antiinflamatorii; evaluarea potentialului antioxidant al unor fractiuni extractive volatile si nevolatile (polifenolice) obtinute
- Elaborarea protocolului de multiplicare in vitro pentru inmultirea in situ si ex situ la specii cu importanta fitoterapeutica si/sau rare si amenintate.

- Realizarea protocolului de inmultire prin tehnici conventionale pentru conservarea ex situ si infiintarea de culturi ecologice.

 

Rezumat raport final: